Asbjørn Andersen          

Siden 1986 har han leveret rådgivning, udvikling og konsulentydelser indenfor IT og Management til ministerier, kommuner og offentlige og private virksomheder. Det hat omfattet rådgivning af chefer og udvikling at IT's placering som en strategisk komponent i forretningsudviklingen. Han har stor forståelse af forskellige virksomhedskulturer og tilpasser sit arbejde herefter.

Han har arbejdet med persondatalovgivning siden 2010, hvor han arbejdede med at få Grønland godkendt som sikkert tredie land,  bl.a. i samarbejde med det færøske Datatilsyn. I samarbejde med den danske Digitaliseringsstyrelse indførte han NemID i Grønland i 2012 for at sikre grundlag for sikker udveksling af data mellem det offentlige, banker og borgeren i Grønland. På den baggrund har han opbygget viden om implementering af den nye Databeskyttelsesforordning, GDPR.

Han har  været ansat som IT-chef i Grønlands selvstyre fra 2010 til 2014. Der har han ledet udarbejdelse af Grønlands IKT-strategi, og udviklet it-organisationen forretningsmæssige placering i Selvstyret, således at der i dag er etableret som en grønlandsk Digitaliseringsstyrelse.

Derudover, har han har solid erfaring fra ledelse af store og komplekse danske og internationale forretnings- og it- udviklingsprojekter og altid ved brug af den nyeste teknologi. Han har ledet udbud og kontrahering af store tværfaglige projekter, og IT-udbud ved brug af K01. K02 og K03, samt styret leverandørsamarbejdet.

Personlige egenskaber

 1. Skaber overblik, idéer og resultater, fra kaos til orden – fra idé til resultat
 2. Igangsættende, ansvarlig og samarbejdende, ser nye muligheder, lytter og skaber dialog
 3. Rolig, venlig og kommunikerende, er imødekommende og bevarer overblikket også under pres

Kundebrancher

 • Offentlig administration (Kommuner og statslige organisationer)
 • Private virksomheder
 • Sundhed (Regioner)
 • Jernbane (Metro, Banestyrelsen og Jernbaneverket)
 • Forskning og Udvikling (EU)

Uddannelse

 • Civilingeniør, januar 1976, DTH
 • Ph.D. i Computer Science, 1993, DTU

Nøgleressourcer

Udvalgte samarbejder

 • Duus Communication

  • Duus partners arbejder med at realisere digitale projekter fra konceptudvikling, over design og udvikling, til måling af effekt og værdi.
  • Duus partners arbejder med metodikken Lean startup. Metoden bygger på hurtigt at afdække egne antagelser i modsætning til tidligere projektmodeller, hvor man gennemførte meget store projekter og efterfølgende opdagede, at de ikke møder brugernes behov.
  Se også Duus' hjemme side

 • Mentorix

  Mentorix bidrager positivt til at udvikle såvel projektorganisationen som de mennesker, der på den ene eller anden måde indgår i den. Mentorix er akkrediteret både ATO (Accredited Training Organisation) og ACO (Accredited Consulting Organisation) af APM Group i England. Vi har således opnået internationalt anerkendt akkreditering af både kurser og konsulentydelser. Se også Mentorix' hjemme side

Developed in conjunction with Ext-Joom.com